19 de septiembre de 2012

TRES MIL CINC-CENTES ENTITATS MOSTREN QUE UN ALTRE MÓN ÉS POSSIBLE A LA PRIMERA FIRA D’ECONOMIA SOCIAL I SOLIDÀRIA



El sector de l’economia social i solidària catalana posarà de manifest de nou, amb la organització de la seva primera fira, que hi ha una altra manera de generar riquesa, amb economia real, des dels valors democràtics i posant per davant les persones i el medi ambient.

La fira, que se celebrarà el 27, 28 i 29 d’octubre a la fàbrica Fabra i Coats del barri de Sant Andreu de Barcelona, agruparà les empreses i entitats per sectors adreçats al consumidor final i aplegarà uns 7.000 assistents. D’aquesta manera mostrarà que es poden resoldre la major part de les necessitats de la vida dins l’economia solidària. Aquests sectors seran: habitar (habitatge, mobilitat, energia, béns electrodomèstics…), alimentar-nos, vestir-nos, conèixer (educació, cultura, comunicació), cuidar, divertir-nos i, finalment, gestionar-nos (finances ètiques, serveis a empreses).

Dins el paraigües de l’economia solidària s’apleguen cooperatives, associacions, fundacions, centres especials de treball i empreses d’inserció que són empreses eficaces i, alhora, democràtiques, equitatives i sostenibles. Aquestes organitzacions apleguen 13.500 treballadors i un gran volum de facturació. Segons Xavi Palos, portaveu de la FESC –Fira d’Economia Social i Solidària- “la primera edició de la Fira és un repte però l’objectiu és la seva continuïtat i que es converteixi en un referent periòdic del sector a Catalunya” perquè assegura “som el futur del sistema”.

L’economia solidària pretén transformar la societat amb pràctiques econòmiques alternatives que s’arrelen en la fertilitat de la tradició cooperativa, en les noves experiències inclusives i solidàries i en un nou paradigma que situa l’activitat econòmica al mig de les necessitats humanes. Totes elles compleixen els requisits de propietat col•lectiva, gestió democràtica i responsabilitat social.

Difón la Fira!

Per Twitter:

Fes saber a tots els teus contactes de l’organització de la fira i la seva campanya de finançament. Fes-ho utilitzant el hashtag #FESC2012 i l’adreça escurçada de la plataforma de micromecenatge http://ves.cat/bkru

Per Facebook:

Publica al teu mur el enllaços de la campanya de finançament de la Fira (www.firaesc.org)



1ª FIRA D'ECONOMIA SOLIDÀRIA DE CATALUNYA en goteo.org

Miles de experiencias demuestran que existe otra economía. ¡Los días 27 y 28 de octubre se encontrarán en la FESC!



No hay comentarios:

Publicar un comentario

Nos gustaría leer tus comentarios.
Gracias.